Fenkolikeitto

Valmistusaika 1 tunti.

Silppua sipulit tai purjo ja valkosipulinkynnet.

Kuullota silppu rasvassa isossa kattilassa.

Lisää suola ja valkopippuri sekä silputtu fenkoli.

Lisää kattilaan kuoritut, lohkotut perunat ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät.

Keitä hiljalleen noin tunnin ajan.

Soseuta keitto, lisää kerma ja muskotti.

Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan pippuria.

Keiton päälle voi ripotella ruskistettuja pekonisuikaleita.

Korista pinta tuoreilla basilikanlehdillä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fenkoli, annos 100g34g10kcal0.4g2.5g0.1g1g
Sipuli (kuorittu)7.3g2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g8.4g5.1kcal0.1g1.1g0g0.1g
Oliiviöljy 1.5g13kcal0g0g1.5g0g
Ruokakerma 5%, Valio8.4g5.5kcal0.1g0.4g0.4g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.3g0.4kcal0g0.1g0g0g
Valkopippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana120g74kcal1.4g9g4g2.4g
Valittu annoskoko60g37kcal0.7g4.5g2g1.2g
Annoskoko puolitettuna30g19kcal0.4g2.3g1g0.6g
Arvot/100g100g62kcal1.2g7.5g3.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=331297