Inkiväärikaali

Valmista öljymarinadi lisäämällä oliiviöljyyn listassa olevat mausteet.

- Valkosipuli kannattaa puristaa ja inkivääri lisätä raasteena.

Sekoita suikaloitu kaali marinadiin ja anna oleutua pari tuntia.

Huom! Riippuen makumieltymyksistä, marinaadiin voi lisätä myös sitruunanmehua ja hyppysellisen muscovada-sokeria (tai käyttää makeaa soijaa).

Kaada kaali marinaadeineen kuumalle pannulle ja paista keskilämmöllä noin 10-15 min.

Parhaiten tähän lisäkkeeseen sopii joko varhaiskaali tai savoynkaali.

Mikäli käytät tavallista valkokaalia, suikaloi se erittäin ohueksi ja hauduta tarvittaessa pidempään.

Kaalin sekaan voi lisätä myös ihan pieniksi pilkottua paprikaa, se antaa mukavasti väriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 236 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali501g106kcal6g17g1g10.5g
Oliiviöljy 28g249kcal0g0g28.2g0g
Inkivääri, tuore, silputtu6.3g5kcal0.1g1.1g0.1g0.1g
Valkosipuli 13g14kcal1g2g0.1g0.3g
Soijakastike 13g7.6kcal0.6g1.2g0g0g
Suola, annos 3g3.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.3g3.5kcal0.1g0.5g0g0.3g
Ruohosipuli, tuore25g6.8kcal0.4g1g0.2g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1180g783kcal16.4g45.6g59.2g23g
Valittu annoskoko590g391kcal8.2g22.8g29.6g11.5g
Annoskoko puolitettuna295g196kcal4.1g11.4g14.8g5.8g
Arvot/100g100g66kcal1.4g3.9g5g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117764