Puolukka-maustekakku

4,5 dl vehnäjauhoja
3 dl fariinisokeria
2 tl inkivääriä
2 tl kanelia
2 tl neilikkaa
2 tl ruokasoodaa
2 dl puolukkasurvosta
2 kananmunaa
2 dl kermaa
1 dl voisulaa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.

2. Kaada joukkoon puolukkasurvos, munat, kerma ja voisula.

3. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän, vian sen verran, että aineet tasoittuvat.

4. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa 60-70 minuuttia.

Lähde: www. hs.fi/ruoka

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Thya
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho (Sunnuntai), annos 65g1409g4930kcal169g1000g29.6g42.3g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g1447g5644kcal2.9g1403.6g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g19g70kcal0.7g15.4g0.7g0g
Neilikka, annos 4g39g141kcal1.4g30.7g1.4g0g
Puolukkasurvos sokeroimaton 965g375kcal4.2g65.6g4.8g25.1g
Kananmuna kuorineen punnittu579g729kcal63.7g1.7g52.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 965g3185kcal19.3g28.9g337.6g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g482g3473kcal4.8g4.8g385.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11808g37090kcal532g5101.4g1624.2g134.8g
Valittu annoskoko5904g18545kcal266g2550.7g812.1g67.4g
Annoskoko puolitettuna2952g9273kcal133g1275.4g406.1g33.7g
Arvot/100g100g314kcal4.5g43.2g13.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=128666