Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g75g1kcal0.2g0g0g0g
Suklaa tumma 151g779kcal5.9g80.3g46.7g8g
Keltuainen, 20g, annos 20g30g19kcal1.1g0.1g7.5g0g
Sokeri 36g147kcal0g36.1g0g0g
Kuohukerma (Ingman)302g1025kcal6.6g9.3g105.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1188g3942kcal27.6g251.6g319.4g16g
Valittu annoskoko594g1971kcal13.8g125.8g159.7g8g
Annoskoko puolitettuna297g986kcal6.9g62.9g79.9g4g
Arvot/100g100g332kcal2.3g21.2g26.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142916