Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi262g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis281g315kcal61.8g0g8.4g0g
Voi, 1 tl, 5 g7.5g55kcal0.1g0.1g6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 9g32kcal1g6.6g0.1g0.3g
Sipuli (kuorittu)21g5.6kcal0.3g1g0g0.4g
Ketsuppi, Heinz13g14kcal0.1g3.2g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1188g841kcal126.6g21.8g29g1.8g
Valittu annoskoko594g421kcal63.3g10.9g14.5g0.9g
Annoskoko puolitettuna297g210kcal31.7g5.5g7.3g0.5g
Arvot/100g100g71kcal10.7g1.8g2.4g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134079