Aamunsarastesalaatti

Valmistetaan niin kuin muutkin salaatit.

Muista keittää kananmunat ja käytä salottisipuleja (1 kpl = 30 - 35 g). Sitruunasta puristan mehuksi vain toisen puolikkaan.

Persilja- ja parsakaalimäärät vastaavat molemmat noin yhtä kourallista ao. kasviksia ja pähkinät noin 0.5 desiä.

Pähkinät kannattaa murskata kädessä.

Salaatin pähkinöistä ja rypsiöljystä muodostuva rasvamäärä kuuluu ns. hyvien rasvojen piiriin, joten 2/3 on hyvää rasvaa ja kananmunista tulee loput.

Tähän salaattiin sopii loistavasti tuorepuristettu appelsiini- tai verigreippimehu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g112g23kcal0.7g4.3g0.3g1.6g
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 34g4.3kcal0.4g0.3g0.1g0.3g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki90g72kcal11.7g1.8g1.8g0g
Hunajameloni kuorittu 79g29kcal0.5g6.1g0.1g0.6g
Parsakaali brokkoli 45g16kcal2.1g0.9g0.1g1.1g
Saksanpähkinä 16g107kcal2.3g0.5g10.3g2.5g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g14g10kcal0.3g2.3g0g0g
Persilja 4.5g1.2kcal0.1g0g0g0.4g
Kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka), annos 230g103g93kcal6.5g16.5g0.3g0g
Kananmuna, keitetty 74g106kcal9.3g0.2g7.6g0g
Rypsiöljy 12g107kcal0g0g12.1g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml11g2.4kcal0.9g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1188g1140kcal69.6g65.8g65.4g13g
Valittu annoskoko594g570kcal34.8g32.9g32.7g6.5g
Annoskoko puolitettuna297g285kcal17.4g16.5g16.4g3.3g
Arvot/100g100g96kcal5.9g5.5g5.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266004