Kaali-porkkanakeitto Maidoton Gluteeniton

2 l vettä
1 kg keräkaalia(valkokaali)
5 porkkanaa (200 g)
1 (140g) sipuli
4 valkosipulin kynttä (20g)
3 rkl Luomu rypsiöljyä
300 g naudan paistijauhelihaa (7%)
2 tl yrttimaustetta
1 tl kirveliä1 tl mustapippuria kokon.

1 tl timjamia
2 pientä laakerinlehteä
3 tl suolaa

1) Kaali suikaloidaan
2) Porkkanat leikataan euron kolikon paksuisiksi lanteiksi
3) Sipuli ja valkosipuli kuutioidaan pieneksi silpuksi
4) Kattilaan lorautetaan n 1½ rkl Luomu rypsiöljyä; annetaan hetki kuumentua.

Lisätään öljyn sekaan kaalisuikaleet, porkkanalantit ja sipuleiden kuutiot ja käännellään niitä hetki
5) Kattilaan lisätään vesi.

Kuumennetaan kiehuvaksi
6) Jauheliha ruskistetaan pannulla n 1½ rkl:ssa rypsiöljyä
7) Ruskistettu jauheliha lisätään keiton joukkoon.

8) Yrttimauste, timjami, laakerinlehdet ja kirveli lisätään keittoon
9) Keitto saa hiljalleen porista levyllä, kunnes kaalit ja porkkanat ovat kypsiä (purutuntuma pitää säilyttää)
Suolaa lisätään keittäjän maun mukaan - mieluimmin vähän kuin paljon.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 248 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi3197g0kcal0g0g0g0g
Valkokaali keräkaali 1599g444kcal19g64.9g3.2g33.6g
Porkkana 320g105kcal2g17.8g0.6g8.2g
Sipuli (kuorittu)224g60kcal2.9g10.7g0.4g3.8g
Valkosipuli, tuore, silputtu32g33kcal2.5g5.2g0.2g0.7g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g72g647kcal0g0g71.9g0g
Naudan paistijauheliha 7%480g667kcal91.1g0g33.6g0g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 5.6g23kcal0g5.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11904g3957kcal235g208.4g219.8g92.6g
Valittu annoskoko5952g1979kcal117.5g104.2g109.9g46.3g
Annoskoko puolitettuna2976g989kcal58.8g52.1g55g23.2g
Arvot/100g100g33kcal2g1.8g1.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310806