Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 192g1364kcal1.4g0.8g153.6g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1920g634kcal63.4g94.1g0g0g
Hiiva 192g143kcal25.2g2.1g0.8g13.2g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)1152g3802kcal311g0g276.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2496g8564kcal254.3g1747.2g30g87.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11904g29013kcal1310.6g3688.4g921.8g201.2g
Valittu annoskoko5952g14506kcal655.3g1844.2g460.9g100.6g
Annoskoko puolitettuna2976g7253kcal327.7g922.1g230.5g50.3g
Arvot/100g100g244kcal11g31g7.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316570