Vadelmajuustokakku

Pohja: Murskaa keksit pieniksi murusiksi suureen kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele taikina lusikalla tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle.

Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.

Täyte: Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vadelmasose keskenään kulhossa.

Laita liivatelehdet pehmenemään tilkkaan kylmää vettä.

Kiehauta kattilassa n. 1 dl vettä.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen.

Sekoita tasaiseksi.

Kaada seos jäähdytettynä juusto-vadelma-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Lopuksi lisää vaahdotettu kerma varovasti joukkoon.

Kumoa seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai kunnes seos on hyytynyt.

Ota kakku pois vuoasta, koristele hieman sulaneilla vadelmilla tai puserra kermavaahdosta ruusukkeita ja laita tarjolle

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Katrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi1005g4524kcal65.4g603.2g211.1g31.2g
Voi 201g1459kcal2.4g0.8g163.5g0g
Vadelma 1207g496kcal12.1g49.5g9.7g44.6g
Sokeri 322g1306kcal0g321.4g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g402g1026kcal23.7g12.9g96.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 402g1328kcal8g12.1g140.8g0g
Liivatelehti, gelatiini2011g7018kcal1721.3g0g2g0g
Vesi402g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11904g34311kcal3665.8g1999.8g1246.4g151.6g
Valittu annoskoko5952g17155kcal1832.9g999.9g623.2g75.8g
Annoskoko puolitettuna2976g8578kcal916.5g500g311.6g37.9g
Arvot/100g100g288kcal30.8g16.8g10.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=329584