Bolognesekastike vähähh

Ruskista jauheliha pieninä muruina oliiviöljyssä.

Silppua sipulit ja pilko valkosipuli.

Lisää jauhelihaan ja kuullota sipulit.

Lisää tomaattimurska ja fondi ja mustapippuri.

Lisää kerma - ei välttämätön.

Muutama porkkanasiivu antaa kastikkeelle extramakua.

Kastike pitää hauduttamisesta.

Tarkista maku ja lisää yrttimausteet maun mukaan viimeisenä.

Tiiviimpi muhennos maistuu myös leivän päällä juustoraastekuorrutuksella ja sopii mm. kukka- ja/tai parsakaali, kaali- ja kesäkurpitsavuokiin.

Kestää pakastamisen.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 124 grammaa

Namhele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy classico (Bertolli)120g1080kcal0g0g120g0g
Sipuli 800g242kcal10g38.4g1.6g13.6g
Tomaattimurska (Euro shopper)3200g960kcal32g128g12.8g6.4g
Mustapippuri 8g22kcal0.9g3.1g0.3g2.1g
Valkosipuli 32g35kcal2.5g5.2g0.2g0.7g
Kerma, vispikerma, rasvaa 38 % ,vähälaktoosinen, iskukuumennettu 1600g5681kcal30.1g42.4g608g0g
Basilika, tuore 80g22kcal2.5g0.8g0.6g1.3g
Vasikanfondi (Touch of taste), annos 15g120g90kcal9g11.4g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11920g16264kcal174g458.6g1488.2g48.2g
Valittu annoskoko5960g8132kcal87g229.3g744.1g24.1g
Annoskoko puolitettuna2980g4066kcal43.5g114.7g372.1g12.1g
Arvot/100g100g136kcal1.5g3.8g12.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139887