Rahkaleipä tai -sämpylät

Lämmitä vesi melko kuumaksi ja sekoita siihen maitorahka.

Lisää nesteeseen leseet, kaurahiutaleet, ohrajauho, hunaja sekä 2pss kuivahiivaa.

Anna seistä lämpimässä 10-20min tai kunnes se alkaa kuplimaan.

Lisää sen jälkeen suola, vehnäjauhot ja lopuksi öljy.

Anna kohota noin 30min.

Leivo sämpylöitä tai leipiä, kohota vielä 20min.

Paista leivät 175-200c n.35min ja sämpylät 225c n.12min.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1594 grammaa

Omenaposki1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi225g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki94g53kcal8g4.7g0.2g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g8.3g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 7.5g25kcal0g6.1g0g0g
Suola, annos 3g5.6g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 45g168kcal6.5g25.6g3.3g4.5g
Vehnälese, Liperin mylly9g13kcal1.4g0.8g0.5g5.2g
Ohrajauho (luomu) (Liperin mylly), annos 65g24g78kcal2.7g15.6g0.5g2.7g
Vehnäjauho puolikarkea 169g579kcal17.2g118.1g2g5.9g
Rypsiöljy 10g90kcal0g0g10.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1196g2012kcal71.6g341.8g33.2g36.6g
Valittu annoskoko598g1006kcal35.8g170.9g16.6g18.3g
Annoskoko puolitettuna299g503kcal17.9g85.5g8.3g9.2g
Arvot/100g100g168kcal6g28.6g2.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301558