Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)901g243kcal11.7g43.2g1.8g15.3g
Valkosipuli 60g65kcal4.7g9.8g0.4g1.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g601g168kcal3.6g35.7g1.2g15g
Oliiviöljy 45g398kcal0g0g45g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 1802g2586kcal173.7g36.6g195.1g3.8g
Tomaattimurska 721g212kcal4g38.2g1.4g13.7g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g1502g375kcal19.5g63.1g3g0g
Soijakastike 45g27kcal2.3g4.3g0g0g
Punaviini 300g212kcal0.9g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11952g8574kcal440.8g463g495.8g98.2g
Valittu annoskoko5976g4287kcal220.4g231.5g247.9g49.1g
Annoskoko puolitettuna2988g2144kcal110.2g115.8g124g24.6g
Arvot/100g100g72kcal3.7g3.9g4.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424