Makaronilaatikko (Kevennys)

400 g broilerijauheliha
 300 g täysjyvä makaroni
3 kpl kananmuna
5 dl maito
1 kpl sipuli
suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Keitä ja siivilöi makaronit.

Kuori ja pilko sipuli.

Paista jauheliha ja sipuli.

Yhdistä paistettu jauheliha ja keitetyt makaronit.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita maito ja munat hyvin ja lisää joukkoon, sekoita.

Lisää koko massa voideltuun uunivuokaan.

Paista uuninkeskitasolla 180 c noin 50 minuuttia.

Anna laatikon levähtää noin 10 minuuttia pöydällä ennen tarjoilua.

Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Puolukkahillo.

0 ,2 kg puolukoita
1 dl hillosokeria

Lisää puolukat ja sokeri kattilaan ja kiehauta.

Anna jäähtyä hetki pöydällä ja siirrä sitten jääkaappiin, jossa hillo hyytyy noin vuorokaudessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 427 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, broilerin, paistettu 1399g3890kcal372g0.3g269.3g0g
Täysjyvä makaroni, keitetty Kypsennetty, annos 100g1049g1133kcal37.8g220.4g9.4g13.6g
Kananmuna 50g(kpl)525g661kcal57.7g1.6g47.2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1749g577kcal57.7g85.7g0g0g
Sipuli 192g58kcal2.4g9.2g0.4g3.3g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g3.5g8kcal0.4g1.3g0.1g0g
Puolukka 700g272kcal3.1g47.6g3.5g18.2g
Hillosokeri (Dansukker), annos 1000g350g1364kcal0g342.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11956g15927kcal1062.2g1417.8g659.8g70.2g
Valittu annoskoko5978g7964kcal531.1g708.9g329.9g35.1g
Annoskoko puolitettuna2989g3982kcal265.6g354.5g165g17.6g
Arvot/100g100g133kcal8.9g11.9g5.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296385