Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi703g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)211g42kcal0g13.7g0g0g
Valkopippuri 14g40kcal1.5g6g0.3g3.7g
Keltuainen, 20g, annos 20g1125g720kcal39.4g2.3g281.3g0g
Voi 3516g25509kcal41.8g14.1g2858.9g0g
Sitruunamehu, laimentamaton422g89kcal1.3g6.8g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11984g52799kcal168g85.8g6281g8.2g
Valittu annoskoko5992g26399kcal84g42.9g3140.5g4.1g
Annoskoko puolitettuna2996g13200kcal42g21.5g1570.3g2.1g
Arvot/100g100g441kcal1.4g0.7g52.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=178164