Soijarouhesämpylät

Resepti muokattu Hyvä Terveys 3/2009 s. 76 ohjeesta:

Liota soijarouhepapuja 50 min.
Lämmitä vesi ja öljy 40 asteiseksi.

Sekoita hiiva, suola, siemenet ja leseet vehnäjauhoihin.

Lisää ne ja murskatut valkosipulin kynnet sekä soijapapurouhe veteen.

Sekoita.

Alusta grahamjauhot joukkoon.

Kohota lämpimässä peitettynä 30 min. Pyöritä sämpylöiksi.

Kohota.

Voitele vedellä.

Paista 225 asteessa 10 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Aretta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2.3g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 0.2g1.9kcal0g0g0.2g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukansiemen 0.4g2.3kcal0.1g0g0.2g0g
Kauralese 0.2g0.8kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Soijarouhe, vaalea 0.1g0.5kcal0.1g0.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.5g5.2kcal0.2g1.1g0g0.1g
Grahamjauho 1.3g4.2kcal0.1g0.8g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12g30kcal1g4.2g0.8g0.4g
Valittu annoskoko6g15kcal0.5g2.1g0.4g0.2g
Annoskoko puolitettuna3g8kcal0.3g1.1g0.2g0.1g
Arvot/100g100g248kcal8.3g35g6.7g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=112785