Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin.

Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää.

Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauhot.

Alusta vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan.

Lisää oljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää.

Pane sämpylät kahdelle leivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Katjaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt2g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Hiiva 0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 0.3g0.8kcal0.1g0g0.1g0.1g
Ruisjauho (Rainbow)1.6g5kcal0.2g1g0g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 1.5g5.2kcal0.2g1.1g0g0.1g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl0.4g3.5kcal0g0g0.4g0g
Puolukka 0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13g32kcal1.2g4.6g1g0.8g
Valittu annoskoko6g16kcal0.6g2.3g0.5g0.4g
Annoskoko puolitettuna3g8kcal0.3g1.2g0.3g0.2g
Arvot/100g100g252kcal9.4g35.9g7.8g6.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=284600