Jauhelihakeitto

300 g jauhelihaa
500 g perunoita
200 g keittojuureksia (porkkanaa, lanttua, purjo, sipuli)
1,2 litra vettä / vettä ja lihaliemikuutio x 1 kpl
suolaa
pippuria

Kuori ja pilko perunat ja juurekset.

Freesaa kattilan pohjalla voissa ensin peruna, lanttu ja porkkana sillä niiden kypsymisaika on pisin(eli paista kevyesti ilman että ruskistuu) Lisää hetken kuluttua sipulit ja anna kuullottua vielä hetki.

Ruskista jauheliha erikseen pannulla ja lisää se kattilaan.

Lisää neste ja keitä juurekset kypsiksi ( n. 15-20 min).

Maista ja mausta.

Viimeistele annos tuoreella persiljalla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 361 grammaa

Only
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha0.9g1.5kcal0.2g0g0.1g0g
Peruna, vanha, kuorittu 1.5g1.1kcal0g0.2g0g0g
Porkkana 0.1g0kcal0g0g0g0g
Lanttu 0.1g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 0.1g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 3.5g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)0g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12g5kcal0.4g0.4g0.2g0g
Valittu annoskoko6g3kcal0.2g0.2g0.1g0g
Annoskoko puolitettuna3g1kcal0.1g0.1g0.1g0g
Arvot/100g100g44kcal3.2g3.2g1.6g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=368462