Hiivaleipä, se ihan perus

Sekoita kuivahiiva ja suola pieneen määrään jauhoja.

Sekoita tämä seos n.42 asteiseen veteen.

Lisää voimakkaasti esim.

puuhaarukalla sekoittaen osa jauhoista.

Lisää öljy ja siirappi.

Vaivaa loput jauhot vaivaten taikinaan.

Vaivaa takinaa n.10 minuuttia.

Taikina on valmista kun se on sileää ja kimmoisaa.

Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Jaa kahdeksi leiväksi ja anna kohota vielä 10 minuuttia liinan alla.

Pistele haarukalla ja laita uuniin 200-asteeseen n.25-35 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Mirkku83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2.5g0kcal0g0g0g0g
Hiivaleipäjauho (Rainbow)3.9g13kcal0.6g2.5g0.1g0.2g
Kuivahiiva, annos 11g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.1g0.7kcal0g0g0.1g0g
Siirappi 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14g30kcal1.2g5.2g0.4g0.4g
Valittu annoskoko7g15kcal0.6g2.6g0.2g0.2g
Annoskoko puolitettuna3g7kcal0.3g1.3g0.1g0.1g
Arvot/100g100g218kcal8.8g38.2g2.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=344623