Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 3.3g2.7kcal0.1g0.6g0g0.1g
Tomaattimurska (Euro shopper)1g0.3kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g0.5g0.6kcal0g0g0g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 1.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14g7kcal0.2g1.2g0g0.2g
Valittu annoskoko7g4kcal0.1g0.6g0g0.1g
Annoskoko puolitettuna3g2kcal0.1g0.3g0g0.1g
Arvot/100g100g54kcal1.5g8.8g0g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147600