Soijarouhesämpylät

Resepti muokattu Hyvä Terveys 3/2009 s. 76 ohjeesta:

Liota soijarouhepapuja 50 min.
Lämmitä vesi ja öljy 40 asteiseksi.

Sekoita hiiva, suola, siemenet ja leseet vehnäjauhoihin.

Lisää ne ja murskatut valkosipulin kynnet sekä soijapapurouhe veteen.

Sekoita.

Alusta grahamjauhot joukkoon.

Kohota lämpimässä peitettynä 30 min. Pyöritä sämpylöiksi.

Kohota.

Voitele vedellä.

Paista 225 asteessa 10 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Aretta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 23g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 2g18kcal0g0g2g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.4g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.4g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukansiemen 3.8g22kcal0.9g0.5g1.9g0.2g
Kauralese 2.3g8.1kcal0.4g1g0.2g0.4g
Valkosipuli 0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Soijarouhe, vaalea 1.3g5.1kcal0.5g0.6g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 15g50kcal1.5g10.3g0.2g0.5g
Grahamjauho 12g41kcal1.3g7.5g0.3g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana120g289kcal9.2g39.8g9.2g4.8g
Valittu annoskoko60g145kcal4.6g19.9g4.6g2.4g
Annoskoko puolitettuna30g72kcal2.3g10g2.3g1.2g
Arvot/100g100g241kcal7.7g33.2g7.7g4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=112785