Soijarouhebolognese

AINEKSET:
2 dl tummaa soijarouhetta
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
1 sipuli
1 porkkana
500 g tomaattimurskaa
1 dl basilikaa tuoreena / 2 tl kuivana
1,5 tl mustapippuria
1 dl ruokakermaa (tai kaura/soijakermaa)

***
VALMISTUS

- Kuumenna rypsiöljy.

- Sekoita joukkoon soijarouhe.

- Paista soijarouhetta hieman.

- Lisää vesi vähitellen.

- Rouhe on valmis kun vesi on imeytynyt.

- Hienonna sipulit, porkkana ym.
- Lisää hienonnetut rouheen sekaan.

- Jatka paistamista, voit lisätä öljyä.

- Lisää loput ainekset mukaan.

- Lämmitä keskilämmöllä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g3.3g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)2.5g0.7kcal0g0.1g0g0g
Basilika, tuore5g2kcal0.2g0.3g0g0.2g
Soijakastike 1.8g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Vesi5g0kcal0g0g0g0g
Soijarouhe, tumma, 30g10g32kcal5g3g0.1g0.6g
Rypsiöljy 2.3g20kcal0g0g2.3g0g
Tomaattimurska 25g7.4kcal0.1g1.3g0.1g0.5g
Kaurakerma, Oatley, 2.5 dl purkki5g7.5kcal0.1g0.3g0.7g0g
Mustapippuri 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana120g144kcal11g11g6.4g2.8g
Valittu annoskoko60g72kcal5.5g5.5g3.2g1.4g
Annoskoko puolitettuna30g36kcal2.8g2.8g1.6g0.7g
Arvot/100g100g120kcal9.2g9.2g5.3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=232466