Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi7.1g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)2.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Valkopippuri 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g11g7.2kcal0.4g0g2.8g0g
Voi 35g256kcal0.4g0.1g28.7g0g
Sitruunamehu, laimentamaton4.2g0.9kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana120g530kcal1.6g0.8g63g0g
Valittu annoskoko60g265kcal0.8g0.4g31.5g0g
Annoskoko puolitettuna30g133kcal0.4g0.2g15.8g0g
Arvot/100g100g441kcal1.3g0.7g52.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=178164