Luomusämpylät

Liuota hiiva lämpimään veteen, sekoita siirappi ja 6 dl jauhoja sekaan ja anna taikinajuuren muhia 20 min. Lisää loput aineet, tee löysähkö taikina, kohota 15 min. Leivo sämpylöiksi, kohota ja paista.

225 astetta n. 10 min

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g33g111kcal4g21.9g0.8g2.7g
Grahamjauho 2g6.7kcal0.2g1.2g0g0.2g
Siirappi 1.5g4.5kcal0g1.1g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 1.5g4.8kcal0.4g0.1g0.3g0.5g
Seesaminsiemen, kuorineen 1.2g8kcal0.3g0.1g0.7g0.1g
Rypsiöljy 0.9g8.2kcal0g0g0.9g0g
Vesi19g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 1.8g1.4kcal0.2g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana121g290kcal10.2g48.8g5.4g7.2g
Valittu annoskoko61g145kcal5.1g24.4g2.7g3.6g
Annoskoko puolitettuna30g73kcal2.6g12.2g1.4g1.8g
Arvot/100g100g239kcal8.4g40.3g4.5g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143010