Intialainen linssimuhennos

Huuhdo linssit ja keitä ne vedessä pehmeiksi.

Älä lisää suolaa veteen etteivät linssit kovetu.

Pilko pieni sipuli keitinveteen.

Punertaville linsseille riittää noin 20-25 minuutin keittäminen.

Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuullota niitä öljyssä tai kirkastetussa voissa.

Lisää mausteet ja karrijauhe.

Kuullota vielä 3-4 minuuttia.

Mausta ruokalusikallisella tomaattipyreetä.

Lisää keitetyt linssit.

Lisää tarvittaessa myös hieman vettä.

Tarkista suola ja purista hieman sitruunamehua mausteeksi.

Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g250g811kcal59.9g122.3g2.5g30g
Sipuli (kuorittu)33g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Sipuli (kuorittu)33g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Valkosipuli 17g18kcal1.3g2.7g0.1g0.3g
Chili paprika punainen25g10kcal0.5g2.2g0g0g
Curryjauhe (-), annos 5g13g41kcal1.2g6.2g1.2g1.2g
Kardemumma, annos 2g1.7g5.2kcal0.2g1.1g0.1g0.5g
Neilikka, annos 4g3.3g12kcal0.1g2.6g0.1g0g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g13g75kcal0.8g7.3g4.4g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g29g22kcal1.3g3.8g0.1g0g
Kookosöljy kylmäpuristettu (Biona organic), annos 5g17g143kcal0g0g16.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 166g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1200g2310kcal132.2g302.8g50.6g66.4g
Valittu annoskoko600g1155kcal66.1g151.4g25.3g33.2g
Annoskoko puolitettuna300g578kcal33.1g75.7g12.7g16.6g
Arvot/100g100g193kcal11g25.2g4.2g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238830