Guacamole

Guacamole
25.2.1993
Helsingin Sanomat

2 kypsää avokadoa
1-2 tomaattia
puoli sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
1/4 tl suolaa
1 rkl sitruunan mehua
1/2 tl chilimausteseosta
korianteria

1. Kalttaa tomaatit.

Tee molempiin päihin ristiviillot ja kasta ne kiehuvaan veteen, jolloin tomaatin kuori on helppo irrottaa.

2. Halkaise avokadot ja poista kivet.

Koverra hedelmäliha kuorista lusikalla ja sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvavatkaimella.

Tarjoa guacamole tortillan täytteenä.

Se sopii myös grillatun lihan ja salaatin kastikkeeksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 63 grammaa

Superbr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g2000g406kcal12g76g6g28g
Sipuli (kuorittu)480g130kcal6.2g23g1g8.2g
Valkosipuli 160g173kcal12.6g26.1g1g3.4g
Suola, annos 3g32g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, 100% (Sicilia), annos 10g160g40kcal0.6g13.8g0.1g0g
Avokado, kuorittu, kivetön 3200g6342kcal84.2g24.6g620.8g214.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12064g14181kcal231.2g327g1257.8g508g
Valittu annoskoko6032g7091kcal115.6g163.5g628.9g254g
Annoskoko puolitettuna3016g3545kcal57.8g81.8g314.5g127g
Arvot/100g100g118kcal1.9g2.7g10.4g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=413081