Guacamole

Guacamole
25.2.1993
Helsingin Sanomat

2 kypsää avokadoa
1-2 tomaattia
puoli sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
1/4 tl suolaa
1 rkl sitruunan mehua
1/2 tl chilimausteseosta
korianteria

1. Kalttaa tomaatit.

Tee molempiin päihin ristiviillot ja kasta ne kiehuvaan veteen, jolloin tomaatin kuori on helppo irrottaa.

2. Halkaise avokadot ja poista kivet.

Koverra hedelmäliha kuorista lusikalla ja sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvavatkaimella.

Tarjoa guacamole tortillan täytteenä.

Se sopii myös grillatun lihan ja salaatin kastikkeeksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 63 grammaa

Superbr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g2005g407kcal12g76.2g6g28.1g
Sipuli (kuorittu)481g130kcal6.3g23.1g1g8.2g
Valkosipuli 160g174kcal12.7g26.1g1g3.4g
Suola, annos 3g32g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, 100% (Sicilia), annos 10g160g40kcal0.6g13.8g0.1g0g
Avokado, kuorittu, kivetön 3209g6359kcal84.4g24.7g622.4g215g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12096g14219kcal232g327.8g1261g509.4g
Valittu annoskoko6048g7109kcal116g163.9g630.5g254.7g
Annoskoko puolitettuna3024g3555kcal58g82g315.3g127.4g
Arvot/100g100g118kcal1.9g2.7g10.4g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=413081