Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 2978g2411kcal46.8g501.3g1.5g89.4g
Tomaattimurska (Euro shopper)876g263kcal8.8g35g3.5g1.8g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g438g526kcal14.9g15.8g43.8g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g350g91kcal4.2g16.8g0.7g6g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 1402g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12124g6580kcal149.4g1137.8g99g194.4g
Valittu annoskoko6062g3290kcal74.7g568.9g49.5g97.2g
Annoskoko puolitettuna3031g1645kcal37.4g284.5g24.8g48.6g
Arvot/100g100g54kcal1.2g9.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147600