Kukkakaali-parsakeitto

250g kukkakaalia
250g parsakaalia
2 dl kevytkermaa 15%
1 iso sipuli
8 g oliiviöljyä
1 kasvisliemikuutio
mustapippuria

Pilko kaalien kukinnot ja sipuli.

Kuullota ison kattilan pohjalla öljyssä ensin sipuli ja lisää kaalit, kuullota hetki ja lisää vettä, niin että kaalit peittyvät.

Kunnes vesi kiehuu, niin lisää kasvisliemikuutio, kerma ja mustapippuri.

Sekoita.

Anna kiehua 10min.

Soseuta keitoksi sauvasekoittimella.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 270 grammaa

Tepajee
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 188g45kcal3.4g4.1g0.6g4.3g
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.2g1.3g
Parsakaali brokkoli 188g66kcal8.7g3.7g0.6g4.7g
Kasvisliemikuutio, Knorr7.5g21kcal0.6g0.7g1.8g0.1g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)150g240kcal4.1g4.1g22.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1215g784kcal35.6g32.4g51.4g20.8g
Valittu annoskoko608g392kcal17.8g16.2g25.7g10.4g
Annoskoko puolitettuna304g196kcal8.9g8.1g12.9g5.2g
Arvot/100g100g65kcal2.9g2.7g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443139