Pastaa paahdettujen tomaattien kera

Paahdetut tomaatit antavat tälle pastalle täyteläisen, lähes pizzamaisen aromin.

Lisäämällä pastaan siivutettua serrano-kinkkua tai paistettua pekonia, saat annoksesta tuhdimman.

Aloita tomaateista, sillä ne vievät aikaa.

Leikkaa miniluumutomaatit tai kirsikkatomaatit puoliksi ja aseta ne uunin kestävään astiaan.

Mausta yrtein, tuore salvia ja basilika toimii parhaiten, mutta myös kuivattu oregano, timjami ja rosmariini toimivat.

Raasta valkosipulin kynsi ja ripottele raaste mahdollisimman tasaisesti tomaattien päälle.

Mausta suolalla ja ripsauta balsamicoa päälle.

Laita uuniin paahtumaan.

Miedolla alle 100 asteen lämmöllä tämä vie jo tovin, mutta 150-200 asteessa noin tunnin.

Kun tomaattien aromi rupeaa pukkaamaan uunista rikkaana on aika aloittaa pastan keittäminen.

Keitä noin 70 g pastaa per henkilö.

Pasta-annoksen maku tulee tomaateista ja pastasta, joten kannattaa panostaa kunnon pastaan.

Miedossa lämpötilassa kuivatussa pastassa tuppaa olemaan parempi maku, eli etsi termiä "bassa temeperatura".

Jos oikein haluaa hifistellä, kannattaa etsiä vielä "al bronzo" termiä.

Pronssi suuttimien läpi puristettu pasta kun kuulemma sitoo paremmin kastikkeen itseensä.

Kun pasta on kypsä (älä yli kypsennä), valuta pasta, annostele lautaselle ja lorauta tilkka oliiviöljyä.

Lisää parmesaani ja tomaatit (sekä mahdollinen lisäkeliha).

Pyöräytä hieman sekaisin, lisää mahdollisia tuoreita yrttejä ja ripaus mustaapippuria ja nauti.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Jasu74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pasta, fusili, euroshopper1960g6821kcal231.3g1411.2g29.4g58.8g
Miniluumutomaatti, annos 250g3500g700kcal21g115.5g10.5g0g
Oliiviöljy 140g1238kcal0g0g140g0g
Valkosipuli 56g61kcal4.4g9.1g0.3g1.2g
Parmesaanijuusto, formaggio da pasta280g1280kcal112g0g89.6g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g140g134kcal1.5g25.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12152g20466kcal740.4g3122.6g539.6g120g
Valittu annoskoko6076g10233kcal370.2g1561.3g269.8g60g
Annoskoko puolitettuna3038g5116kcal185.1g780.7g134.9g30g
Arvot/100g100g168kcal6.1g25.7g4.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=423497