Eevaliin omenapiiras

Sekoita jauhot, sokerit ja leivinjauhe (voit myös käyttää 1 tl leivinjauhetta ha 1 tl ruokasoodaa).

Voit myös korvata osan (0,5 dl) jauhoista leseillä.

Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten, piimä ja sulatettu margariini.

Pilko omenat pieniksi lohkoiksi.

Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja omenalohkot taikinan päälle iloisesti sikinsokin.

Ripottele omenalohkojen päälle sokeria ja kanelia ja paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1040g3567kcal105.9g727.6g12.5g36.4g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)1279g409kcal38.4g60.1g0g0g
Sokeri 816g3310kcal0g814.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g26g102kcal0g25.3g0g0g
Leivinjauhe 32g56kcal1.7g12.1g0g0.2g
Kultarypsi480g2639kcal4.8g4.8g287.8g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 1919g683kcal3.1g136.4g1.7g38.4g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g10g35kcal0.3g7.6g0.3g0g
Sokeri 96g390kcal0g95.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 384g548kcal48g1.2g39.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12160g23477kcal404.4g3771.6g683.2g150g
Valittu annoskoko6080g11738kcal202.2g1885.8g341.6g75g
Annoskoko puolitettuna3040g5869kcal101.1g942.9g170.8g37.5g
Arvot/100g100g193kcal3.3g31g5.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=305468