Bataattivuoka kevyesti

Paista kalkkunan jauheliha 400g ja sipuli pannulla kypsäksi ilman rasvoja.

Keitä kuorittu bataatti 200g pehmeäksi suolalla maustetussa vedessä.

Tee bataattisosetta.

Kaada bataattisoseeseen paistettu jauheliha ja sipulit.

Sekoita ja mausta suolalla, valkopippurilla (varovaisesti) ja hieman currya.

Lisää kananmunat annokseen.

Kaada seos uunivuokaan ja uuniin max 200astetta.

Ei kauan aikaa, sillä makujen on tarkoitus yhdistyä ja munat kypsyä.

Ja tässä ei ole tarkoituksella perunaa mukana, mikä kyllä sitoisi tämän.

Eikä jauhoja.

Maustaminen on homman a ja o. Bataatti on makeaa ja mausteet tuovat siitä hyvän sweet and sour makuisen :)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Supertiger
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 1600g1295kcal25.1g269.3g0.8g48g
Kalkkunan paistijauheliha, rasvaa 7% (Kariniemi), annos 400g3200g4480kcal608g0g224g0g
Sipuli (kuorittu)320g86kcal4.2g15.4g0.6g5.4g
Kananmuna kuorineen punnittu960g1210kcal105.6g2.9g86.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12160g14142kcal1485.8g575.2g623.6g106.8g
Valittu annoskoko6080g7071kcal742.9g287.6g311.8g53.4g
Annoskoko puolitettuna3040g3536kcal371.5g143.8g155.9g26.7g
Arvot/100g100g116kcal12.2g4.7g5.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440339