Herkkumakaronlaatikko a la Maire

Laita makaronit kiehumaan suolalla maustettuunveteen ja uuni lämpiämään 200C.

Paahda jauheliha silputunsipulinkera.

Ota iso kulho, jossa sekoitat tomaattimurskat, smetanat, murskatut valkosipulit, musta ja valkopippurirouheet lihaseoksen sekä puolet juustoraasteesta.

Suolaa2-3 tl.
Laita isoon vuokaan vuorotellen makaronia ja lihaseosta päälimmäiseksi
100g juustraastetta.

Uuniin noin tunniksi

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 304 grammaa

Singoalla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha2002g3323kcal380.3g0g200.1g0g
Sipuli (kuorittu)125g34kcal1.6g6g0.3g2.1g
Makaroni, keitetty, suolaa 876g846kcal26.4g171.5g2.8g8.7g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 2002g588kcal11.2g106.1g4g38g
Smetana, rasvaa n. 40 % 500g1951kcal10.7g11g210.2g0g
Valkosipuli 30g33kcal2.4g4.9g0.2g0.6g
Juustoraaste emmental punaleima500g1951kcal145.1g0g150.1g0g
Mineraalisuola keskiarvo 38g0.5kcal0.1g0g0g0g
Oregano, kuivattu 5g15kcal0.6g1.1g0.5g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12160g17482kcal1156.8g601.2g1136.4g103g
Valittu annoskoko6080g8741kcal578.4g300.6g568.2g51.5g
Annoskoko puolitettuna3040g4371kcal289.2g150.3g284.1g25.8g
Arvot/100g100g144kcal9.5g4.9g9.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=449429