Punajuuri-vuohenjuustosalaatti

Keitä punajuuri kuorineen.

Murskaa valkosipuli vaikka leikkuulaudalla veitsi lappeellaan merisuolan kanssa "hieroen" (suola murskaa valkosipulin mössöksi).

Sekoita valkosipuli hunajan, oliiviöljyn ja balsamicon kanssa.

Kun punajuuri on jäähtynyt, poista kuori ja viipaloi.

Marinoi punajuuret seoksella (jos vain on aikaa, kannattaa antaa olla parikin tuntia).

Viipaloi vuohenjuusto yhtä moneen osaan kuin punajuuri ja laita vuohenjuustoviipaleet punajuuriviipaleiden päälle uunivuokaan.

Paista 225c ylätasolla grillivastuksilla kunnes vuohenjuusto hieman saa väriä.

Syö salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Nni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 3600g1382kcal36g248.4g7.2g90g
Vuohenjuusto pirkan hyvä (Pirkka), annos 200g1800g5310kcal378g18g414g0g
Hunaja 126g416kcal0.6g101.8g0g0g
Oliiviöljy 234g2069kcal0g0g234g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g126g131kcal10g20.5g0.8g2.5g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g90g86kcal1g16.4g0g0g
Suola, annos 3g108g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12168g18788kcal851.2g810.2g1312g185g
Valittu annoskoko6084g9394kcal425.6g405.1g656g92.5g
Annoskoko puolitettuna3042g4697kcal212.8g202.6g328g46.3g
Arvot/100g100g154kcal7g6.7g10.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=169821