Tuhti nakkikeitto

Mausteet: mustapippuri, 1 tl curry, 3 laakerinlehteä, 1 rkl paprikajauhetta, suola, 2 rkl persilja, vähän ketsuppia.

1. Pilko ja paista nakit ja sipuli öljyssä, johon lisäät osan mausteista lukuunottamatta laakerinlehteä ja persiljaa.

2. Pilko kuoritut perunat ja porkkanat ja laita kiehumaan veteen, ja kun ne ovat pehmenneet, lisää loput ainekset ja mausteet.

Lisää vettä, jos keitos tuntuu liian paksulta.

3. Anna pulputella miedolla lämmöllä noin 1 - 1,5 tuntia.

Lisää lopuksi kerma, mutta älä anna enää kiehua ja ripottele persiljaa keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 508 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1499g1141kcal28.2g232.4g3g15g
Popsi kevyt 10 nakki (Hk)900g1664kcal99g49.5g116.9g1.8g
Porkkana 450g147kcal2.8g25g0.9g11.5g
Keittojuures, Pirkka300g75kcal3g13.5g0.9g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr27g76kcal2.2g2.6g6.5g0.4g
Sipuli (kuorittu)150g41kcal1.9g7.2g0.3g2.5g
Tomaattipyree,euroshopper105g84kcal3.6g19.9g1g0g
Flora ruoka kevyt & paksu375g225kcal3.7g16.9g15g0g
Vesi, vesijohtovesi 2249g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 42g371kcal0g0g42g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12192g7648kcal288.8g734g373g62.4g
Valittu annoskoko6096g3824kcal144.4g367g186.5g31.2g
Annoskoko puolitettuna3048g1912kcal72.2g183.5g93.3g15.6g
Arvot/100g100g63kcal2.4g6g3.1g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440073