Omenapiirakka (gluteeniton)

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen veden ja rasvan kanssa.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (25cm).

Sekoita täytteen ainekset kulhossa (kermaviili, sokeri, muna ja vanilja).

Kaada täyte piirakan päälle.

Asettele omenalohkot piirakkapohjan päälle.

Ripottele kanelisokeri päälle.

Paista 200 asteteisessa uunissa n. 40min.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelon kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Tonton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu558g703kcal61.4g1.7g50.2g0g
Sokeri 1186g4812kcal0g1184.3g0g0g
Semper Fin Mix jauhoseos1464g4979kcal36.6g1186.2g7.3g0g
Leivinjauhe 47g82kcal2.4g17.6g0g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g37g149kcal0g36.8g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 697g0kcal0g0g0g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g697g5021kcal7g7g557.9g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 930g800kcal28.8g40.9g55.8g0g
Kananmuna kuoreton 256g365kcal32g0.8g26.2g0g
Sokeri 195g793kcal0g195.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g19g74kcal0g18.4g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g19g68kcal0.7g14.8g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12208g35688kcal337.8g5407.2g1396.2g0.4g
Valittu annoskoko6104g17844kcal168.9g2703.6g698.1g0.2g
Annoskoko puolitettuna3052g8922kcal84.5g1351.8g349.1g0.1g
Arvot/100g100g292kcal2.8g44.3g11.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=136813