Porkkanakeitto

N. 0,5 l vettä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl jauhoja
3 isoa perunaa
500 g porkkanoita
1 dl valkoviiniä
2,5 dl ruokakermaa (7 %)
kasvis/kanaliemikuutio(ita)
mausteita oman maun mukaan, esim: inkivääriä, pippuria, suolaa, sokeria, grillimaustetta, kuivattua persiljaa...

(ranskankermaa/smetanaa lautaselle)

- Pilko sipuli ja valkosipuli, ruskista nopeasti tilkassa öljyä, lisää jauhot
- Kuori ja pilko perunat ja porkkanat, lisää veteen kasvisliemikuution kanssa, keitä kypsäksi
- Kaada ylimääräinen neste erilliseen astiaan (älä heitä pois), lisää sipulit kasvisten joukkoon, soseuta sauvasekoittimella
- Kaada sose takaisin kattilaan, lisää kerma ja valkoviini, ja keitinnestettä tarpeen mukaan
- Lisää mausteet
- Kiehauta seos
- Jaa keitto lautasille, lisää halutessasi ruokalusikallinen ranskankermaa

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Nandi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)18g4.7kcal0.2g0.8g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.8g2.9kcal0.2g0.5g0g0.1g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 140g106kcal2.6g21.6g0.3g1.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g175g49kcal1.1g10.4g0.4g4.4g
Valkoviini, ars vitis, puolimakea (Moselland), annos 150g35g25kcal0g1.4g0g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)88g74kcal0.9g3.1g6.1g0g
Kasvisliemikuutio 7.7g24kcal0.7g1g1.8g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 140g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 7g24kcal0.7g4.9g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1225g618kcal12.8g87.4g17.4g13g
Valittu annoskoko613g309kcal6.4g43.7g8.7g6.5g
Annoskoko puolitettuna306g155kcal3.2g21.9g4.4g3.3g
Arvot/100g100g51kcal1g7.1g1.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238445