Janssoninkiusaus

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä ja/tai voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, fileiden liemi, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 255 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 4007g3051kcal75.3g621.1g8g40.1g
Janssonfileitä maustekastikkeessa (Eldorado)668g1002kcal66.8g73.5g46.7g0g
Sipuli 801g242kcal10g38.5g1.6g13.6g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)534g855kcal14.4g14.4g80.1g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g16g50kcal2.9g6.6g1.3g2.9g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 67g30kcal2g3.2g1g0g
Rypsiöljy 27g236kcal0g0g26.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12240g10931kcal342.8g1514.6g330.8g113.2g
Valittu annoskoko6120g5466kcal171.4g757.3g165.4g56.6g
Annoskoko puolitettuna3060g2733kcal85.7g378.7g82.7g28.3g
Arvot/100g100g89kcal2.8g12.4g2.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101075