Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi4003g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 1201g466kcal5.3g81.7g6g31.2g
Sokeri 340g1381kcal0g339.9g0g0g
Mannasuurimo 600g1899kcal61.2g381.8g6.6g21g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12288g7492kcal133g1606.8g25.2g104.4g
Valittu annoskoko6144g3746kcal66.5g803.4g12.6g52.2g
Annoskoko puolitettuna3072g1873kcal33.3g401.7g6.3g26.1g
Arvot/100g100g61kcal1.1g13.1g0.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423