Marenkitorttu puolukasta

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200 g puolukoita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (ei irtoa kun astian kääntää nurinpäin).

Levitä uunipellille, jätä suht paksuksi eli ei tarvitse levittää reunoihin asti.

Paista n. 20 min 200 asteessa.

Anna jäähtyä.

Vatkaa Flora Vanilla, levitä jäähtyneen ja käännetyn marenkilevyn päälle.

Levitä puolukat vaniljavaahdon päälle, rullaa levy kääretortun tapaan - levyyn saattaa tulla repeämiä, mutta ei haittaa.

Voit koristella puolukoilla ja tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 960g407kcal94.2g3.8g1g0g
Sokeri 1600g6494kcal0g1598.4g0g0g
Flora Vanilla 12%2000g3800kcal90g320g240g0g
Puolukka 1600g621kcal7g108.8g8g41.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12320g22645kcal382.4g4062g498g83.2g
Valittu annoskoko6160g11322kcal191.2g2031g249g41.6g
Annoskoko puolitettuna3080g5661kcal95.6g1015.5g124.5g20.8g
Arvot/100g100g184kcal3.1g33g4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=233133