Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 250g45kcal1.4g6.3g1g1.8g
Oliiviöljy 18g155kcal0g0g17.5g0g
Suola, annos 3g3.8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2.5g7kcal0.3g1g0.1g0.7g
Herne 125g86kcal6.3g11.7g0.5g3.9g
Ruokakerma Valio 5%125g75kcal1.5g3.5g6.2g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g94g94kcal16.9g0.2g2.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1235g924kcal52.8g45.4g56.2g12.8g
Valittu annoskoko618g462kcal26.4g22.7g28.1g6.4g
Annoskoko puolitettuna309g231kcal13.2g11.4g14.1g3.2g
Arvot/100g100g75kcal4.3g3.7g4.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=368328