Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 250g39kcal3.2g3g0.5g3.7g
Sipuli 28g8.3kcal0.3g1.3g0.1g0.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2g2.1kcal0.2g0.3g0g0g
Kevytkerma100g120kcal3.2g4.5g10g0g
Valkoviini kuiva 50g34kcal0.2g0.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 150g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g13g11kcal0.4g0.4g0.9g0.1g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g20g50kcal4.4g0.2g3.5g0g
Rypsiöljy 5g44kcal0g0g5g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.5g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1238g620kcal24g20.4g40g8.6g
Valittu annoskoko619g310kcal12g10.2g20g4.3g
Annoskoko puolitettuna310g155kcal6g5.1g10g2.2g
Arvot/100g100g50kcal1.9g1.6g3.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402