Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 16g22kcal2.9g0g1.1g0g
Makaroni (myllynparas raaka)10g34kcal1.3g6.8g0.2g0.3g
Tomaattimehu Marli20g2.8kcal0.2g0.7g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g12g6.5kcal0.4g0.8g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.8g2.7kcal0.1g0.5g0g0g
Oivariini, juokseva, rasvaseos0.8g5.6kcal0g0g0.6g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%3.9g11kcal1.1g0.1g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana124g169kcal12g17.8g5.6g0.6g
Valittu annoskoko62g84kcal6g8.9g2.8g0.3g
Annoskoko puolitettuna31g42kcal3g4.5g1.4g0.2g
Arvot/100g100g136kcal9.6g14.3g4.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137322