Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)9g2.5kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipuli 0.6g0.7kcal0g0.1g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g6.2g1.7kcal0g0.4g0g0.2g
Oliiviöljy 0.5g4.1kcal0g0g0.5g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 19g27kcal1.8g0.4g2g0g
Tomaattimurska 7.5g2.2kcal0g0.4g0g0.1g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g16g3.9kcal0.2g0.7g0g0g
Soijakastike 0.5g0.3kcal0g0g0g0g
Punaviini 3.1g2.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana124g89kcal4.2g5g5g1g
Valittu annoskoko62g45kcal2.1g2.5g2.5g0.5g
Annoskoko puolitettuna31g22kcal1.1g1.3g1.3g0.3g
Arvot/100g100g72kcal3.4g4g4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424