Rahkaleipä tai -sämpylät

Lämmitä vesi melko kuumaksi ja sekoita siihen maitorahka.

Lisää nesteeseen leseet, kaurahiutaleet, ohrajauho, hunaja sekä 2pss kuivahiivaa.

Anna seistä lämpimässä 10-20min tai kunnes se alkaa kuplimaan.

Lisää sen jälkeen suola, vehnäjauhot ja lopuksi öljy.

Anna kohota noin 30min.

Leivo sämpylöitä tai leipiä, kohota vielä 20min.

Paista leivät 175-200c n.35min ja sämpylät 225c n.12min.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1594 grammaa

Omenaposki1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi23g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki10g5.5kcal0.8g0.5g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.9g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 0.8g2.6kcal0g0.6g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 4.7g18kcal0.7g2.7g0.3g0.5g
Vehnälese, Liperin mylly1g1.4kcal0.1g0.1g0.1g0.5g
Ohrajauho (luomu) (Liperin mylly), annos 65g2.5g8.2kcal0.3g1.6g0.1g0.3g
Vehnäjauho puolikarkea 18g60kcal1.8g12.3g0.2g0.6g
Rypsiöljy 1.1g9kcal0g0g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana125g210kcal7.4g35.6g3.6g3.8g
Valittu annoskoko62g105kcal3.7g17.8g1.8g1.9g
Annoskoko puolitettuna31g52kcal1.9g8.9g0.9g1g
Arvot/100g100g168kcal5.9g28.5g2.9g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301558