Falafel- kikhernepyörykät

Kuumenna pannulla 4rkl öljyä ja kuullota siinä sipulisilppu.

Lisää pilkotut valkosipulit ja chili ja kuullota vielä noin minuutti.

Mittaa kikherneet, jauhot (1 1/2dl) ja kuivamausteet monitoimikoneen kulhoon.

Jauha seos tasaiseksi.

Kaada seos kulhoon ja lisää siihen sipulisilppu, yrttisilppu, tahini sekä sitruunamehu.

Puristele seos tasaiseksi massaksi.

Pyörittele massasta jauhotetuin käsin pyöryköitä ja kierittele pallot vielä jauhoissa (1dl).

Kuumenna pannulla öljy ja nosta falafelpyörykät pannuun.

Paista falafelit runsaassa öljyssä kauttaaltaan kauniin ruskeiksi.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Th67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 2.9g26kcal0g0g2.9g0g
Sipuli (kuorittu)14g3.8kcal0.2g0.7g0g0.2g
Kikherne, luomu, suolaton20 (Biona), annos 120g25g29kcal2.1g4.1g0.5g1g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g4.6g14kcal0.8g2.5g0.1g0.6g
Valkosipuli 0.8g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Juustokumina jeera (), annos 6g0.6g2.2kcal0.1g0.3g0.1g0.1g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Chili, vihreä, tuore 1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Korianteri, tuore, annos 20g1g0.2kcal0g0g0g0g
Persilja 1g0.3kcal0g0g0g0.1g
Tahini luomu (Urtekram), annos 20g2.1g13kcal0.5g0.1g1.2g0.3g
Sitruunamehu, laimentamaton1.5g0.3kcal0g0g0g0g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g3.1g10kcal0.5g1.7g0.1g0.4g
Rypsiöljy 4.6g41kcal0g0g4.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana125g283kcal8.6g19.2g19g5.4g
Valittu annoskoko62g142kcal4.3g9.6g9.5g2.7g
Annoskoko puolitettuna31g71kcal2.2g4.8g4.8g1.4g
Arvot/100g100g227kcal6.9g15.4g15.2g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429413