Tomaatti-basilikakeitto

Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli ja peruna.

Lisää tomaattimurska.

Lisää 4-5dl vettä ja 1½ rkl kasvisfondia.

Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 min. Mausta keittämisen aikana 1 tl sokeria, yrttisuolalla, mustapippurilla ja 1tl kuivattua basilikaa.

Soseuta, jos haluat keitosta tasaisen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)5.5g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g50g30kcal0.7g6.5g0g0.4g
Oliiviöljy 10g88kcal0g0g10g0g
Tomaattimurska 320g94kcal1.8g17g0.6g6.1g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)9g9kcal0.7g1.5g0g0.2g
Sokeri 1.2g4.9kcal0g1.2g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 24g6.5kcal0.7g0.3g0.2g0.4g
Vesi200g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1240g469kcal8g53.6g21.6g14.4g
Valittu annoskoko620g234kcal4g26.8g10.8g7.2g
Annoskoko puolitettuna310g117kcal2g13.4g5.4g3.6g
Arvot/100g100g38kcal0.6g4.3g1.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=299766