Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 2504g388kcal32.1g30g5g37.6g
Sipuli 275g83kcal3.4g13.2g0.6g4.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g20g21kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Kevytkerma1002g1202kcal32.1g45.1g100.2g0g
Valkoviini kuiva 501g343kcal1.6g3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 1502g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g125g113kcal3.8g4.4g8.8g0.9g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g200g501kcal44.1g2g35.1g0g
Rypsiöljy 50g443kcal0g0g50.1g0g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g5g12kcal0.5g1.9g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12400g6210kcal238.4g205.8g400.2g87.2g
Valittu annoskoko6200g3105kcal119.2g102.9g200.1g43.6g
Annoskoko puolitettuna3100g1553kcal59.6g51.5g100.1g21.8g
Arvot/100g100g50kcal1.9g1.7g3.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402