Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 200g1421kcal1.5g0.8g160g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2000g660kcal66g98g0g0g
Hiiva 200g149kcal26.2g2.2g0.8g13.8g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)1200g3960kcal324g0g288g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2600g8921kcal264.9g1820g31.2g91g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12400g30221kcal1365.2g3842g960g209.6g
Valittu annoskoko6200g15111kcal682.6g1921g480g104.8g
Annoskoko puolitettuna3100g7555kcal341.3g960.5g240g52.4g
Arvot/100g100g244kcal11g31g7.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316570