Puolukkapuuro

Sauvasekoittimella silpuksi puolukat ja hieman sokeria mukaan.

Vettä kattilaan noin 7 dl. Kiehautetaan.

Puolukat kaadetaan kiehuvaan veteen.

Lisätään melkein heti perään mannasuurimot ja ripaus suolaa.

Keitellään, kunnes mannapuuro valmis.

Jäähdytetään täysin kylmäksi ja vatkataan todella vaaleaksi ja kuohkeaksi ja tarkistetaan sokerinmäärä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Toeima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 336g1364kcal0g335.7g0g0g
Puolukka 1400g544kcal6.2g95.2g7g36.4g
Mannasuurimo, myllyn paras560g1960kcal71.1g389.2g11.2g22.4g
Vesi3920g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12432g7735kcal154.6g1640.2g36.4g117.6g
Valittu annoskoko6216g3867kcal77.3g820.1g18.2g58.8g
Annoskoko puolitettuna3108g1934kcal38.7g410.1g9.1g29.4g
Arvot/100g100g62kcal1.2g13.2g0.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139779