Kesäkurpitsalaatikko

Leikkaa kesäkurpitsa tulitikkumaisiksi suikaleiksi, kuutioi paprika ja leikkaa purjo renkaiksi.

Öljyä uunivuoka ja peitä sen pohja kesäkurpitsasuikaleilla.

Käytä noin puolet suikaleista.

Mausta pippurilla, paprikajauheella, yrttimausteilla ja soijakastikkeella.

Ripottele puolet purjorenkaista ja paprikapaloista kurpitsakerroksen päälle.

Seuraavaksi tulee kerros keittämätöntä makaronia (mikä tahansa pasta käy, mutta parhaiten tähän mielestäni sopivat pienet kierrepastat, nauhamakaroni tai spagetti lyhyeksi pätkittynä).

Mausta jälleen kuten edellä ja käytä loput purjorenkaat ja paprika.

Jos kaapistasi löytyy kuivattuja suppilovahveroita, on niiden vuoro nyt. Levitä kerros liotettuja suppilovahveroita makaronikerroksen pinnalle.

Suppilovahverot tekevät tästä ruoasta todellisen herkun.

Levitä loput kurpitsasuikaleet vuokaan ja mausta jälleen.

Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja peitä vuoan pinta niillä.

Ripottele tomaateille kuivattua tai tuoretta basilikaa.

Tee juustokastike: sekoita jauhot ja kerma keskenään vispilällä tasaiseksi, lisää vesi ja sulatejuusto.

Laita kattila liedelle ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike paksunee.

Lisää emmentaljuusto raasteena tai viipaleina ja anna sen sulaa kastikkeeseen.

Mausta pippurilla ja halutessasi muskottipähkinällä.

Peitä ruoka kastikkeella.

Paista vajaassa 225 asteessa noin 40 - 45 min. tai kunnes makaronit ovat kypsiä.

Ruoan idea on se, että makaronit imevät kypsyessään kurpitsoista ja tomaateista erittyvän nesteen.

Voit tehdä laatikon ilman makaronejakin, mutta siitä tulee silloin aika vetistä.

Makaronit voi myös korvata muutamalla desillä keittämätöntä riisiä.

(http://www.elisanet.fi/puutteenper
a/uuniruoka.html)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 445 grammaa

Doomchild
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 1751g316kcal9.8g43.8g7g12.3g
Purjosipuli 700g160kcal12.7g16.8g1.4g14.7g
Paprika punainen 595g174kcal5.6g26.8g2.4g11.3g
Makaroni, pasta 876g2866kcal89.2g581.3g9.6g29.3g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1051g213kcal6.3g39.9g3.2g14.7g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)700g595kcal7g24.5g49g0g
Vehnäjauho puolikarkea 35g120kcal3.6g24.5g0.4g1.2g
Koskenlaskija paprikasulatejuusto438g1226kcal83.2g0g96.3g0g
Juusto. punainen Emmental raaste84g328kcal24.4g0g25.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12460g11997kcal483.6g1515.2g389g167g
Valittu annoskoko6230g5999kcal241.8g757.6g194.5g83.5g
Annoskoko puolitettuna3115g2999kcal120.9g378.8g97.3g41.8g
Arvot/100g100g96kcal3.9g12.2g3.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=183790